مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان منفعت و سود کودهای زیستی به خاک و محصولات کشاورزی را تشریح کرد.
مجید محمدی با اشاره به آمار تأمین کود فسفاته، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، به مقدار چهار هزار و 38 تن انواع کود فسفاته شامل «سوپر فسفات تریپل و سوپر فسفات ساده» تأمین شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل که سه هزار و 795 تن بوده، 6 درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه اکنون در حال توزیع کودهای یارانهای برای کشت تابستانه همچون پنبه، سویا، ذرت، برنج، کنجد، آفتابگردان، توتون و دیگر محصولات هستیم، ادامه داد: توزیع کود فسفاته بر اساس سطح مصوب الگوی کشت انقباضی «54 هزار و 217» انقباضی و نیاز آبی گیاه به ازای هر هکتار دو کیسه کود فسفاته برای مناطق آبی و به ازای هر هکتار 50 کیلوگرم برای مناطق دیم در نظر گرفته شده است، بنابراین کشاورزان میتوانند با دریافت حواله الکترونیکی از مراکز خدمات و ارائه آن به مراکز مجاز توزیع این شرکت، کود مورد نیاز خود را دریافت کنند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان خاطرنشان کرد: کودهای فسفاته مانند کودهای ازته و پتاسه، مشمول طرح یارانهای دولت قرار دارند که بر اساس این طرح دولت 60 درصد هزینه تولید کود را دولت پرداخت میکند و 40درصد باقی مانده بر عهده کشاورزان است.
وی با اشاره به حاصلخیزی خاک و نقش کلیدی آن در رونق اقتصادی منطقه توضیح داد: تقویت و بهبود خاکهای کشاورزی به کودهای فسفاته، موجب افزایش تولید و بهره وری محصولات خواهد شد در نتیجه وضعیت اقتصادی کشاورز بهبود یافته و منابع درآمدی او افزایش پیدا میکند همچنین این روند به بهبود وضعیت مردم منطقه هم کمک میکند.
محمدی با تأکید بر اینکه کود فسفاته به میزان کافی در مراکز مجاز توزیع این شرکت در سطح شهرستان های استان موجود است، تصریح کرد: جای هیچ گونه دغدغه و نگرانی برای کشاورزان وجود ندارد.
وی در خصوص تنوع مصرف کودها در مزارع استان گلستان گفت: استفاده از کودهای زیستی در کنار کودهای شیمیایی فسفاته میتواند به حفظ حاصلخیزی خاک و کاهش وابستگی به کودهای شیمیایی کمک کند.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه این کودها حاوی میکروارگانیسمهای مفیدی هستند که با تجزیه مواد آلی خاک، فسفر قابل جذب برای گیاهان را آزاد میکنند، افزود: کودهای زیستی علاوه بر تأمین فسفر، به بهبود حاصلخیزی خاک نیز کمک می کنند.
وی به کشاورزان توصیه کرد: انتخاب نوع کود و میزان مصرف آن باید با توجه به نیازهای خاص گیاه، نوع خاک و شرایط اقلیمی منطقه صورت گیرد و بهتر است قبل از انتخاب نوع و میزان کود فسفاته، یک آزمایش خاک انجام گردد تا نیاز واقعی خاک به فسفر مشخص شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0