مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان عنوان کرد:
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه 135 کارگزاری در استان کار توزیع کود شیمیایی را انجام میدهند، افزود: کود وارد شده به انبارهای شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قبل از توزیع از نظر کیفی و حجم نمونهبرداری میشود.
سید صمد ضیایی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: توزیع کود یارانهای به عنوان یک ابزار مهم برای حمایت از کشاورزان و بهبود تولیدات کشاورزی بوده و این اقدام به بهبود عملکرد محصولات و افزایش بهره وری آنها کمک کرده و هزینههای خرید کود را کاهش داده و میتواند زمینه ساز بهترین تولید باشند.
وی با بیان اینکه سامانه پایش کودی به سامانه جامع پهنهبندی و مدیریت دادههای کشاورزی متصل است، عنوان کرد: سهمیه کود از طریق این سامانه به صورت کاملاً شفاف و براساس راست آزمایی اطلاعات کشاورزان و برای جلوگیری از هرگونه مغایرت احتمالی انجام میگیرد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با اشاره به اینکه اعطای کود به کشاورزان به عنوان یک یارانه مؤثر برای حمایت از تولید کشاورزی و افزایش بهره وری در زمینه کشاورزی محسوب میشود، افزود: در تأمین کود، کشاورزان تنها یک سوم از هزینه کود را پرداخت کرده و دوسوم آن را از طریق تأمین یارانه دولتی پرداخت میکنند و برای مثال باید بگوئیم قیمت تمام شده یک کیسه 50 کیلوگرمی کود اوره برای دولت بالغ بر700 تا800 هزار تومان هزینه دارد ولی در حالی که قیمت فروش آن به کشاورز 195 هزار تومان تمام میشود تا در قبال آن تولید محصولات اساسی کشاورزی رشد و رونق پیدا کنند.
وی با تأکید بر اینکه باید به سمت افزایش تولید داخلی کود حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: 85 درصد کود شیمیایی مصرفی، تولید داخلی بوده و کمتر از 15 درصد وارداتی است.
ضیایی آزمون خاک با حداقل هزینه برای کشاورزان و باغداران را یکی از مهمترین اقدامات دانست و اضافه کرد: به کشاورزان توصیه میشود با انجام آزمون خاک، از وضعیت خاک اراضی خود مطلع شوند و بر اساس آن نسبت به تهیه کودهای پایه مانند فسفاته، ازته و پتاسه اقدام کنند.
وی تغییر در بستهبندی کودهای یارانهای از 50 کیلوگرم به 25 کیلوگرم را با هدف مصرف بهینه و رضایتمندی کشاورزان دانست و تصریح کرد: تغذیه متعادل محصولات با انواع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه، افزایش خاصیت انبارداری محصول و تا حدودی حفظ شدن محصولات کشاورزی در مقابل تغییرات فیزیکی و شیمیایی را در پی دارد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گلستان با بیان اینکه این امر میتواند کشاورزان را با کمترین ضررهای اقتصادی مواجه کند، برای مثال در سطح ثابت پتاسیم، افزایش کود ازته، نه تنها افزایش عملکردی را به دنبال نداشته بلکه در بعضی مواقع به کاهش آن نیز منجر خواهد شد، توضیح داد: کود شیمیایی وارد شده به انبارهای شرکت قبل از توزیع از نظر کیفی و حجم نمونهبرداری شده و اگر از لحاظ نمونه مبدأ و مقصد مطابقت داشت اجازه توزیع میگیرد وگرنه محصول عودت داده میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 135 کارگزاری در استان گلستان کار توزیع کود را انجام میدهند که این رقم در دهه اخیر 118 کارگزاری بوده است، گفت: پیشنهاد افزایش سهمیه ابلاغی انواع کودهای کشاورزی یارانهای برای این استان تا 250 هزار تن داده شد تا بتوان سهم این استان را نسبت به برنامه کشوری از 6 درصد به هشت درصد افزایش داد.
وی در پایان اضافه کرد: این شرکت با برنامه توزیع 10 نوع کود یارانهای و 54 نوع کود غیریارانهای در نظر دارد شرایط آب و خاک را برای استفاده از انواع کودهای کشاورزی یارانهای به همراه آلی، زیستی و سبز به روش صحیح و مطابق نیازهای واقعی محصول فراهم کند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0