وی با بیان اینکه موضوع سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی، افزایش آگاهی مصرفکنندگان و نگرانی از وجود بقایای سموم، آفت کشها، کودهای شیمیایی و پیامدها و مشکلات ناشی از آن که محیط زیست و سلامت جامعه را مورد تهدید قرار داده یکی از چالشهای اساسی جوامع امروزی است، ادامه داد: در همین راستا استانداردها غالباً بر یک سری از شاخصها متکی هستند که سطحی از میزان کیفیت محصولات و فعالیتهای مختلف کشاورزی را نشان میدهند.
مدیرکل استاندارد گلستان با اشاره به اینکه واحد تولیدی آریا دانه گلستان پس از انجام بازرسیهای فنی و همچنین نمونهبرداری و مطابقت نتایج آزمون با استانداردهای ملی ذیربط و ارائه مستندات لازم، موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد برای فرآورده مذکور شد، افزود: استاندارد ملی دانه سویا با شماره 17517 با عنوان «خوراک دام، طیور و آبزیان – دانه سویا با چربی کامل اکسترود شده – ویژگیها و روشهای آزمون» در سال 1392 مصوب شد.
وی با تأکید بر اینکه دانه سویا با چربی کامل اکسترود شده حاوی مقادیر قابل توجهی پروتئین و چربی است و به عنوان یکی از منابع غذایی دام، طیور و آبزیان به کار میرود، خاطرنشان کرد: دانه سویا حاوی مقادیر زیادی مواد سمی محرک، مهارکنندهها، عوام حساسیتزا، گواترزا و ضد انعقادی است، که برای کاهش مقدار این مواد، دانه خام باید فرآوری شود.
وی در پایان اضافه کرد: برای فرآوری دانه خام سویا از روشهای مختلفی از قبیل برشته کردن، میکرونیزه کردن، اکسپند کردن، پلت کردن و اکسترود کردن خشک و مرطوب، استفاده میشود و هر کدام از روشهای نوشته شده تأثیر متفاوتی بر ارزش غذایی سویا دارند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0